Ιταλία: Φέρετρα και σοροί λειψάνων στις ακτές της Liguria

Λίγες μόλις μέρες ύστερα από την κατολίσθηση που έπληξε το νεκροταφείο του Camogli, νέες σοκαριστικές εξελίξεις και εικόνες βγαίνουν στην επιφάνεια. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Messaggero, χθες βρέθηκε μέρος σορού στην ακτή του Camogli, το οποίο είχε κατά πάσα πιθανότητα μεταφερθεί από γλάρους. Επίσης εντοπίστηκε ένας νεκρός και ανθρώπινα μέλη στις ακτές Δυτικά της Genova. Η παρακολούθηση μέσω ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής επέτρεψε τον εντοπισμό φέρετρων σε μήκος 20 περίπου χλμ στην παραθαλάσσια περιοχή μεταξύ Camogli και Genova.  

Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών είναι πολύ δύσκολη και εξελίσσεται στη θαλάσσια όπως και στην ευρύτερη περιοχή της κατολίσθησης. 

Η θάλασσα της Liguria έχει πάρα πολλά ρεύματα, γεγονός αυτό γνωστό στους Ιταλούς, αφού πριν από πολλά χρόνια το πτώμα της πριγκίπισσας Vacca Augusta είχε παρασυρθεί από το Portofino στην Cote d’Azur σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων. Λόγω αυτής της ιδιάζουσας μορφής των θαλάσσιων ρευμάτων, ο εντοπισμός και η περισυλλογή των φερτών που ξεχύθηκαν στα νερά της περιοχής, απαιτεί χρόνο και πολλά τεχνικά μέσα – όπως και απεδείχθη τις τελευταίες ημέρες. 

Όσον αφορά την κατολίσθηση, εδώ τα πράγματα φαίνονται ακόμη πιο πολύπλοκα, αφού το μέτωπο στη βραχώδη παραλία είναι ασταθές. Για τον λόγο αυτό τεχνικοί θα πρέπει πρώτα να κατεδαφίσουν τα ετοιμόρροπα κτίρια του νεκροταφείου και στη συνέχεια να σταθεροποιήσουν το έδαφος πριν ξεκινήσουν την ανάσυρση των θαμμένων σορών και τα φέρετρα. 

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

 

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here