Ιταλία: Σε λειτουργία στο Μιλάνο το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο drive-through της χώρας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στο Parco di Trenno του Milano τέθηκε σήμερα σε λειτουργία το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο drive-through της Ιταλίας. Πρόκειται για μια δομή του υπουργείου Άμυνας η οποία έχει διπλό στόχο: την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ (6 γραμμές) και τη χορήγηση εμβολίων (2 γραμμές). Πρόκειται ουσιαστικά για μία μεγάλη “γραμμή παραγωγής” η οποία υπόσχεται εγγραφή και εμβολιασμό μέσα σε 5’ και χωρίς μάλιστα να χρειαστεί ο πολίτης να εξέλθει από το αυτοκίνητό του. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να προσθέσει κανείς τα 15’ αναμονής για τυχόν εμβολιαστικές παρενέργειες.

Το μέγεθος του χώρου ανέρχεται στα 2000 τμ, με αρχική δυνατότητα εμβολιασμών 600 ατόμων την ημέρα, που ενδέχεται να φτάνουν τα 2000 μέσα στις 9 ώρες λειτουργίας του κέντρου. Αριθμός που θα εξαρτηθεί κυρίως από την διαθεσιμότητα των εμβολίων στην αγορά αμέσως μετά το Πάσχα, ημερομηνία ορόσημο για την άφιξη των δόσεων της Johnson & Johnson.   

Συνολικά είναι 138 τα drive-through σε όλη την Ιταλία, και ο τελικός στόχος είναι οι γραμμές των διαγνωστικών τεστ να ξεπεράσουν σταδιακά τους εμβολιασμούς.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here