Ιταλία: Πλημμύρες στη Ρώμη – Εκκενώθηκε νηπιαγωγείο

Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε μια βίαιη καταιγίδα στην Αιώνια Πόλη, η οποία κράτησε μερικές ώρες και άφησε έντρομους τους κατοίκους πολλών περιοχών της Ιταλικής πρωτεύουσας. Μέσα σε περίπου 1 ώρα έπεσαν 8 εκατοστά νερού, περίπου 3 φορές περισσότερο από την εκτίμηση της Πολιτικής Προστασίας, ενώ τοπικά είχε και χαλαζόπτωση.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Αποτέλεσμα αυτής της νεροποντής ήταν οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους, ειδικά στη Βόρεια Ρώμη, με την τοπική στάθμη του νερού να ξεπερνά το ενάμισι μέτρο. Χαρακτηριστικό το περιστατικό του Corso Francia, οπου τα νερά ξεπέρασαν το ένα μέτρο και παρέσυραν αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και κάδους απορριμμάτων στο πέρασμά τους.

Πολλά τα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της καταιγίδας, αλλά το πιό σημαντικό αφορά έναν παιδικό σταθμό. Ένας ξαφνικός ποταμός νερού πλημμύρισε την αυλή και παρέσυρε την πόρτα του παιδικού σταθμού «Tenerezza» στην περιοχή Ponte Milvio, όπου περίπου 40 νήπια εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν. Το σχολείο μέσα σε λίγα λεπτά γέμισε νερά και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν εσπευσμένα απο τις 6 δασκάλες και από την πυροσβεστική σε ένα γειτονικό ξενοδοχείο. Είναι όλα καλά στην υγεία τους, αν και αναστατωμένα, και μόνο μία δασκάλα τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι κατά την προσπάθειά της να κλείσει τις πόρτες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, η Πυροσβεστική – ενιαίος αριθμός 112 στην Ιταλία – δέχτηκε σχεδόν 2500 κλήσεις για απεγκλωβισμό, με 150 παρεμβάσεις μέσα σε λίγες ώρες.

Η Γραμμή Α του μετρό αναγκάστηκε να κλείσει για μερικές ώρες, ενώ και Νότια της πρωτεύουσας – και ειδικά στις περιοχές Castelli Romani – καταγράφηκαν πλημμύρες από την δυνατή βροχόπτωση. Σημειωτέον, η βιβλιοθήκη ανθρωπιστικών σπουδών “Giorgio Petrocchi” του Πανεπιστημίου Roma Tre έκλεισε λόγω της κακοκαιρίας. 

Οι εικόνες και τα βίντεο αυτής της “βόμβας νερού” – όπως ονομάζονται στην Ιταλία τέτοιου είδους νεροποντές – έγιναν viral στο διαδίκτυο και έγιναν αφορμή για σφοδρή κριτική στην δήμαρχο Raggi, την οποία πολιτικοί και απλοί πολίτες κατηγορούν για την σημερινή κατάσταση εγκατάλειψης και κακοδιαχείρισης της πόλης. Όλα αυτά, λίγους μόλις μήνες πρίν από τις τοπικές εκλογές για την δημαρχία της πρωτεύουσας.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here