Ιταλία: Αιφνιδιαστικό ταξίδι του Berlusconi για ‘ναι’ στον Draghi

Σήμερα ο Silvio Berlusconi ταξίδεψε με μια αιφνιδιαστική πτήση στην Ρώμη από την Προβηγκία. Πρόκειται για ένα ταξίδι που πολλοί δεν περίμεναν, εφόσον ο Berlusconi αναμενόταν στην Ρώμη ήδη από την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναγκάστηκε να αναβάλλει την πτήση.

Οι επίσημοι λόγοι (βάση ιατρικό ανακοινωθέν) επικαλούνται την υγεία του, καθώς οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση. Παρόλα αυτά, η ηλεκτρονική εφημερίδα HuffingtonPost.it αναφέρει πως το ταξίδι ανεβλήθει ναι μεν από «προληπτικούς λόγους υγείας» αλλά ίσως και από τους φόβους των δικηγόρων που σχετίζονται με τις ακροάσεις της δίκης του Ruby Ter και τα πασίγνωστα Bunga Bunga πάρτι.

Όπως είχε υποσχεθεί στον Draghi, ο Cavaliere παρευρέθηκε για να του εκφράσει την υποστήριξη την δική του αλλά και του κόμματός του, κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων με όλα τα πολιτικά κόμματα. Μετά την συνάντηση, και φανερά κουρασμένος, ο Berlusconi έσπευσε σε ανακοινώσεις στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους: 

«Μόλις επιβεβαίωσα την υποστήριξη του (κόμματος) Forza Italia στον ανατιθέμενο Πρόεδρο, με την παράκληση να υιοθετήσει επιλογές υψηλών προδιαγραφών, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες των κομμάτων αλλά αποφασίζοντας σε πλήρη αυτονομία.

Αυτό που γεννιέται είναι μια κυβέρνηση βασισμένη στην ενότητα της Χώρας και των πολιτικών δυνάμεων χωρίς καμία απόκλιση. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει δημιουργία μια πολιτικής πλειοψηφίας μεταξύ κομμάτων που να διαφέρουν μεταξύ τους στην βάση της κουλτούρας, της ιστορίας και των αξιών. Αποτελεί όμως την απάντηση σε μια επείγουσα συγκυρία και που θα κρατήσει όσο χρόνο χρειάζεται ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η δραματική υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση.

Μια αξιόπιστη απάντηση ενώπιον της Ευρώπης και του κόσμου. Μία ενιαία απάντηση που πρώτοι είχαμε ζητήσει και που βρίσκει πλήρη ανταπόκριση στο κάλεσμα που ο ΠτΔ απηύθυνε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εμείς θα πράξουμε με αφοσίωση και εποικοδομητικό πνεύμα: η σοβαρότητα της στιγμής επιβάλλει σε όλους να βάλουν στην άκρη υπολογισμούς, τακτικές, τα ίδια τα εκλογικά συμφέροντα ώστε στην πρώτη θέση να υπάρχει η σωτηρία της χώρας. Αν γίνει αυτό, είμαι σίγουρος πως η Ιταλία θα μπορέσει ακόμα μια φορά να σταθεί στα πόδια της και να πάει μπροστά.»

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, ο Cavaliere απευθύνθηκε προς την νέα του οικία λίγο έξω από την Ρώμη, μια βίλα μέχρι πρότινος ιδιοκτησίας του σκηνοθέτη Zeffirelli.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ – Κρίστιαν Μαυρής

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here