Η Ουγγαρία αναγνώρισε το Sputnik V ως το ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της Covid-19

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η πρώτη χώρα της ΕΕ που χρησιμοποίησε το Sputnik V, έδωσε στη δημοσιότητα τα επικαιροποιημένα στοιχεία γύρω από την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των πέντε εμβολίων κατά του COVID-19. Από αυτά αποδείχθηκε πως το ρωσικό εμβόλιο ήταν το ασφαλές (επτά έως τριάντα δύο φορές λιγότεροι θάνατοι), αλλά και στην αποτελεσματικότητα του (δύο έως επτά φορές λιγότερες λοιμώξεις από SARS-CoV-2). Για παράδειγμα, για κάθε 100.000 άτομα που εμβολιάστηκαν με το Sputnik V, υπάρχουν μόνο 95 περιπτώσεις μολύνσεων με COVID-19 και μόλις ένας θάνατος.

Αντίστοιχα σε 100 χιλιάδες πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, καταγράφηκαν 700 μολύνσεις και επτά θάνατοι. Στην περίπτωση του Pfizer/BioNTech, 555 λοιμώξεις και 32 θάνατοι.

“Τα ουγγρικά δεδομένα, δείχνουν ότι μετά τη χρήση του Sputink-V υπάρχουν 20-32 φορές λιγότεροι θάνατοι και δύο έως έξι φορές λιγότερες περιπτώσεις λοίμωξης με COVID-19 ανά 100.000 εμβολιασμούς από ό,τι από εμβόλια Μ-RNA που χρησιμοποιούνται στην Ουγγαρία”, σημείωσε από την μεριά του το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο επισημαίνει ακόμα πως μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer/BioNTech καταγράφηκαν 32 φορές περισσότεροι θάνατοι σε σύγκριση με όσους καταγράφηκαν μετά το ρωσικό εμβόλιο.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αγγίζει το 97,6% σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων σε 3,8 εκατομμύρια Ρώσους εμβολιασμένους. Αυτό είναι υψηλότερο από τα αποτελέσματα των δοκιμών που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από το ιατρικό περιοδικό The Lancet (91,6%).

ανταπόκριση από Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here