Η μάχη της νέας δεκαετίας: Sony και Microsoft κυκλοφορούν τα νέα PlayStation 5 και Xbox Series X,S

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο χώρο του Gaming με τις μεγάλες εταιρείες να ετοιμάζονται για τη μάχη της νέας δεκαετίας και μάλιστα την εποχή της πανδημίας όπου έχει ενισχυθεί η βιομηχανία του gaming. Η Sony και Microsoft, δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τεχνολογίας παγκοσμίως έβαλαν τα δυνατά τους και είναι έτοιμες να προωθήσουν στην αγορά, τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών νέας γενιάς.

Πρόκειται για έναν επικό εμπορικό ανταγωνισμό, ο οποίος αναμένεται να έρθει στο προσκήνιο των οικονομικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα.

Το PlayStation 5 (PS5) της Sony συναγωνίζεται το Xbox Series X και Series S της Microsoft και θεωρείται ότι βρίσκεται σε μία ανταγωνιστική θέση εκκίνησης για την προώθησή του στην αγορά εν μέσω της πανδημίας COVID-19, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.

Η προώθηση των PS5 και των Xbox Series X και Series S προκαλεί κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά των παιχνιδιών βίντεο, που έχει οικονομική αποτίμηση 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

PlayStation 5

Η ευρεία γκάμα παιχνιδιών βίντεο της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά και η εκτεταμένη βάση των πελατών της (πούλησε περισσότερα από 100 εκατομμύρια PlayStation PS4 κερδίζοντας τη μάχη της προηγούμενης γενιάς των παιχνιδιών βίντεο) εκτιμάται ότι θα της δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσει το πλεονέκτημα της αγοράς που έχει, απέναντι το βασικό αμερικανικό ανταγωνιστή της, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών βίντεο.

Xbox Series X,S

«Οι άνθρωποι που έχουν το Xbox έχουν την τάση να αγοράσουν το νέο Xbox, ενώ οι άνθρωποι που έχουν αγοράσει το PlayStation επιδιώκουν να αγοράσουν το νέο PlayStation» δήλωσε ο Μάικλ Πάτσερ, αναλυτής της Wedbush Securities.

Η βιομηχανία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και τα βιντεοπαιχνίδια με τεχνολογία cloud αυξάνονται, επιτρέποντας τη διαχείριση των παιχνιδιών βίντεο, χωρίς την απαίτηση εξελιγμένου συστήματος υπολογιστών.

Το γεγονός αυτό, μπορεί να περιορίσει τις πωλήσεις για τις κονσόλες παιχνιδιών στα επόμενα χρόνια, όπως υποστηρίζουν αναλυτές, ενώ μία τέτοια στροφή της αγοράς, θα ωφελήσει την Microsoft.

Οι δύο κονσόλες παιχνιδιών είναι οι πρώτες που θα γίνουν διαθέσιμες από τις δύο εταιρείες, μετά από μία επταετία, ενώ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού τους, που ανυπομονεί να τις αγοράσει.

Το Xbox αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς πώληση αύριο, 10 Νοεμβρίου, ενώ το PS5 δύο ημέρες αργότερα, στις αγορές άμεσου καταναλωτικού ενδιαφέροντος για τις εταιρείες, με τιμές από 300 ως 500 δολάρια ανά κονσόλα.

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ