Η Ιταλία τιμά την Ελληνική Επέτειο των 200 ετών με φωταγώγηση του Καπιτωλίου της Ρώμης

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Ο Δήμος της Ρώμης προέβη στην φωταγώγηση του πανέμορφου κτιρίου το Palazzo Senatorio με τα χρώματα της Ελλάδας επί τη ευκαιρία της δεύτερης εκατονταετίας της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (25 Μαρτίου 1821). Επίσης διακριτή και ξεκάθαρη η επιγραφή ‘Ελλάδα – 200 χρόνια ελευθερίας’ στα Ιταλικά.

Μία σημαντική χειρονομία που δείχνει το πόσο κοντά είναι οι δύο χώρες και όχι μόνο γεωγραφικά, και έτσι η Αιώνια Πόλη μας χάρισε μια πραγματικά μαγική εικόνα.

Επίσης, να τονίσουμε πως η 25η Μαρτίου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο και για τους Ιταλούς, αφού γιορτάζουν φέτος την επέτειο για τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της Βενετίας, αλλά και την 700 επέτειο από την ημέρα που ο εθνικός ποιητής της χώρας, ο Dante Alighieri, κατέβηκε στον Άδη σύμφωνα με το έργο του, την Θεία Κωμωδία.

Υπό κανονικές, μη CoViD συνθήκες οι εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια θα ήταν πολλές, πάρα πολλές όπως το σίγουρο είναι ότι η πλατεία θα ήταν γεμάτη από πλήθος κόσμου, τουρίστες και μη, από Έλληνες που ζουν ή εργάζονται εδώ αλλά και τους αμέτρητους φιλέλληνες. Φέτος όμως, πολλές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, κυρίως υπό μορφή webinars.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ