Η Ισπανία υποστηρίζει την Σερβία στο ζήτημα του Κοσόβου τόνισε από το Βελιγράδι ο Πέδρο Σάντσεθ

29/07/2022 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της χώρας του στην Σερβία για το ζήτημα του Κοσόβου. Κατά την συνάντηση του στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πέδρο Σάντσεθ επισήμανε ότι «οι δεσμοί φιλίας ανάμεσα στην Ισπανία και την Σερβία βασίζονται στην κοινή θέση για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών». Ο Ισπανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Μαδρίτη δεν πρόκειται να αναθεωρήσει την στάση της για το Κόσοβο. «Υποστηρίζουμε την Σερβία στο ζήτημα του Κοσόβου. Η Ισπανία ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό της Σερβίας για την υπεράσπιση των αρχών και θα υποστηρίζει πάντα τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών» τόνισε ο Σάντσεθ.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ξεκίνησε σήμερα από το Βελιγράδι τετραήμερη περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια κατά την οποία θα επισκεφθεί επίσης το Σαράγιεβο, την Ποντγκόριτσα, τα Σκόπια και τα Τίρανα. Η Πρίστινα δεν συμπεριλαμβάνεται στους σταθμούς επίσκεψης του Σαντσέθ και αυτό διότι η Ισπανία αποφεύγει κάθε σχέση με το Κοσόβου μιας και δεν αποδέχεται την απόσχιση του από την Σερβία και δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός διεμήνυσε από το Βελιγράδι ότι σκοπός της περιοδείας του είναι να ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και να διαβεβαιώσει τους λαούς των χωρών της περιοχής ότι η Ευρώπη δεν τους έχει ξεχάσει.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ