ΗΠΑ: Ψήφισμα της Βουλής για την αποπομπή του Τραμπ

H Βουλή των Αντιπροσώπων ετοιμάζει ψήφισμα για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Σκοπός του ψηφίσματος είναι ο αντιπρόεδρος Πενς και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να δράσουν πιο γρήγορα ώστε να παύσουν τον Τραμπ από τα καθήκοντά του, θεωρώντας πως αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία στις μέρες που απομένουν μέχρι το τέλος της θητείας του.

Οι βουλευτές συγκροτούνται για πρώτη φορά μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, προκειμένου να εγκρίνουν ψήφισμα που θα καλεί τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία και να δηλώσει ότι ο πρόεδρος είναι ανίκανος να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Ο Πενς δεν αναμένεται να κάνει κάτι τέτοιο. Αμέσως μετά η Βουλή θα κινηθεί για την αποπομπή του Τραμπ.

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί και πολύ δυνατοί για να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία», είπε ο συντάκτης του ψηφίσματος, Δημοκρατικός, Τζέιμι Ράσκιν.

H Βουλή αναμένεται να ψηφίσει αργά το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα).

Το έγγραφο που κατέθεσε ο Ράσκιν αναφέρεται στην «μαζική βίαιη εισβολή» στο Καπιτώλιο, καθώς και στις πρόσφατες προσπάθειες του Τραμπ να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ως απόδειξη ότι είναι ακατάλληλος για την θέση του προέδρου.

Πηγή: pbs.org

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here