ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. τα κρούσματα κορονοϊού

Οι ΗΠΑ έσπασαν την Πρωτοχρονιά το φράγμα των 20 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ μετρούν τα περισσότερα θύματα της Covid-19 σε όλο τον κόσμο, έχοντας καταγράψει 346.400 θανάτους, ενώ παραμένει η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, πολύ μπροστά από την Ινδία που έχει επιβεβαιώσει συνολικά 10,3 εκατομμύρια μολύνσεις.

Άλλο ένα θλιβερό ρεκόρ είχε σημειωθεί στις ΗΠΑ την Τετάρτη, όταν καταγράφηκαν πάνω από 3.900 θάνατοι από τον ιό μέσα σε 24 ώρες.

Περισσότεροι από 125.300 άνθρωποι νοσηλεύονται με Covid-19, σύμφωνα με τα δεδομένα του Covid Tracking Project.

Αν και η χώρα χρειάστηκε μήνες για να φθάσει στο όριο των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων, που καταγράφηκαν στις 9 Νοεμβρίου, ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων επιταχύνθηκε τον Δεκέμβριο.

Το όριο των 19 εκατομμυρίων κρουσμάτων ξεπεράστηκε την περασμένη Κυριακή, ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει, σε επίπεδο μεγέθους, το σύνολο του πληθυσμού της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται, επομένως, αντιμέτωπες με μια εντυπωσιακή ανάκαμψη της επιδημίας από το φθινόπωρο, η οποία επιδεινώθηκε από τις μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών για την Ημέρα των Ευχαριστιών, στα τέλη Νοεμβρίου, και για τη γιορτή των Χριστουγέννων, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι Αμερικανοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον εμβολιασμό, μετά την έναρξη της εκστρατείας στις 14 Δεκεμβρίου.

Σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ήδη λάβει έως την Παρασκευή την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC). Ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά πολύ του στόχου που είχε θέσει η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, που είχε υποσχεθεί 20 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος του έτους.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here