ΗΠΑ – Ιράν: Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα περί ανταλλαγής κρατουμένων

Διέψευσε το Στέιτ Ντιπάρτμεν τις πληροφορίες για συμφωνία Ιράν και ΗΠΑ, σε ανταλλαγή κρατουμένων και αποδέσμευση “παγωμένων” ιρανικών κεφαλαίων. Την είδηση μετέδωσε φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου και την επιβεβαίωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση

Συγκεκριμένα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen μετέδωσε ότι “Το Ιράν θα απελευθερώσει τέσσερις Αμερικανούς που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε αντάλλαγμα με τέσσερις Ιρανούς, που κρατούνται στις ΗΠΑ και θα αποδεσμεύσει 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε “παγωμένα” ιρανικά κεφάλαια” επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους Ιρανούς αξιωματούχους.

«Οι πληροφορίες ότι μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων έχει επιτευχθεί δεν είναι αληθινές», είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

«Όπως έχουμε πει, θέτουμε πάντα το ζήτημα των Αμερικανών που κρατούνται ή αγνοούνται στο Ιράν. Δεν θα σταματήσουμε έως ότου μπορέσουμε να τους επανενώσουμε με τις οικογένειές τους».

Το Ιράν και οι διεθνείς δυνάμεις διεξάγουν συνομιλίες για την επαναφορά της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με την Ουάσιγκτον, από την οποία είχε αποσυρθεί πριν από τρία χρόνια.

Ιρανοί αξιωματούχοι είπαν στο Ρόιτερς τον περασμένο μήνα ότι μια προσωρινή συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο για να κερδηθεί χρόνος με στόχο μια μόνιμη διευθέτηση, η οποία θα περιλάμβανε την αποδέσμευση ιρανικών κεφαλαίων, που έχουν μπλοκαριστεί λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here