ΗΠΑ: Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία που θα παρέχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους μετανάστες

Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη αμερικανική πολιτεία που θα παρέχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους μετανάστες χαμηλού εισοδήματος που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ, καλύπτοντας επιπλέον 764.000 ανθρώπους, με εκτιμώμενο κόστος περίπου 2,7 δισ. δολαρίων ετησίως.

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό συνολικού ύψους 307,9 δισ. δολαρίων που υπογράφει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ.

Οι μετανάστες χαμηλού εισοδήματος θα είναι δικαιούχοι στο πρόγραμμα Medicaid της πολιτείας έως το 2024. Πρόκειται για μια πολυπόθητη νίκη για τους ακτιβιστές της υγειονομικής περίθαλψης και της μετανάστευσης, που ζητούσαν αυτή την αλλαγή για περισσότερο από μια δεκαετία.

Οι άνθρωποι που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ αποτελούσαν περίπου το 7% του πληθυσμού το 2020, ποσοστό που αναλογεί σε περίπου 22,1 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα υγείας Kaiser Family Foundation. Δεν είναι δικαιούχοι στα περισσότερα κοινωφελή προγράμματα, αν και πολλοί από αυτούς εργάζονται και πληρώνουν φόρους.

Πηγή: The Associated Press

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ