ΗΠΑ: Αναλυτική έκθεση για την Τουρκία από Ειδική Επιτροπή του Κογκρέσου – Τι αναφέρει

 

Αναλυτική έκθεση για την Τουρκία συντάχθηκε από Ειδική Επιτροπή του Κογκρέσου και εστάλη σε όλους τους βουλευτές και γερουσιαστές για να έχουν μια πλήρη εικόνα των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί αλλά και των προβλημάτων.

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Ειδικότερα, στην έκθεση γίνεται αναφορά στην προκλητικότητα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα προβλήματα που προκαλεί σε Ελλάδα και Κύπρο, προβλήματα που όπως σχολιάζεται έχουν οδηγήσει σε δημιουργία περιφερειακών συμμαχιών με Ισραήλ και Αίγυπτο.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αναφορά πως λόγω της ιδιαίτερα πολύπλοκης σχέσης με την Αμερική, πολλοί παράγοντες στην Ουάσιγκτον πιέζουν για αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών για τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή και για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιορδανία και η Ρουμανία.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κρατάει πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στον Ερντογάν. Tο ίδιο και το Κογκρέσο το οποίο αντιδρά στο ενδεχόμενο πώλησης και αναβάθμισης των F16 και εκτιμάται ότι βασικό ρόλο στο πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις Ουάσιγκτον Άγκυρας προσεχώς είναι τι θα κάνει ο Ερντογάν με τους S400, αν θα προχωρήσει σε νέα παραλαβή, πως θα διαχειριστεί την οικονομική κρίση, το κρίσιμο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θρησκευτικών ελευθεριών και του κράτους δικαίου και πως θα εξελιχθούν περιφερειακές κρίσεις μεταξύ αυτών και με την Ελλάδα και την Κύπρο.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ