Ερντογάν: «Πολιτική απόφαση η αλλαγή της έδρας του τελικού του Champions League»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε την Τετάρτη  πως η απόφαση της UEFA να μεταφέρει τον εφετινό τελικό του Champions League από την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο, ήταν μία «πολιτική απόφαση».

«Πριν από λίγα χρόνια, είχαμε ειδοποιηθεί ότι ο τελικός θα διεξαγόταν στην Τουρκία, αλλά τα πράγματα άλλαξαν ξαφνικά, όταν δύο αγγλικές ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό» υποστήριξε ο Ερντογάν στην τουρκική τηλεόραση.

«Δεν μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, την ώρα που ο ίδιος ασκούσε πολύ μεγάλη πίεση για το συγκεκριμένο θέμα».

Ο Ερντογάν «παραπονέθηκε» επίσης, πως οι επαφές της Τουρκίας με την UEFA και τους Βρετανούς υπουργούς δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, προσθέτοντας πως πήρε υποσχέσεις ότι η Κωνσταντινούπολη θα επιλεγεί για τον τελικό του 2023.

Η UEFA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο τελικός της 29ης Μαΐου θα διεξαχθεί τελικά στο Πόρτο κι όχι στην Κωνσταντινούπολη, για να επιτραπεί η μετακίνηση των Άγγλων οπαδών κάτω από τους περιορισμούς της Covid-19.

Ο τελικός είχε οριστεί αρχικά για το «Ataturk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολης, όμως, η Τουρκία μπήκε στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών οδηγών της Μεγάλης Βρετανίας κι αυτό δεν θα επέτρεπε τη μετακίνηση των οπαδών των δύο αγγλικών ομάδων, γι’ αυτό κι εντέλει «μεταφέρθηκε» στο Πόρτο και στο «Estadio do Dragao».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ