Επιμένει ο καύσωνας στην κεντρική Ευρώπη – Προειδοποίηση για κεραυνούς και χαλάζι

 

O καύσωνας που επικρατεί σε χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης ανέβασε τη θερμοκρασία εως και 11 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή, αλλά ο υδράργυρος συνεχίζει να ανεβαίνει. Την Κυριακή η Πολωνία θα έχει θερμοκρασία- ρεκόρ 36 βαθμών κελσίου, ενώ η νότια Ιταλία θα «βράζει» στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι ωστόσο μιλούν και για νέο ακραίο φαινόμενο εκδίδοντας προειδοποίηση για καταιγίδες με ρεκόρ κεραυνών στη Γαλλία και το Βέλγιο. Η κακοκαιρία θα συνοδεύεται με ριπές ανέμου ως 107 χιλιόμετρα την ώρα, χαλάζι και πλημμύρες, σύμφωνα με το δίκτυο AccuWeather, υπενθυμίζοντας ότι ήδη άσπρισαν περιοχές της Ισπανίας.

O υδράργυρος εντυυπωσίασε τους κατοίκους της νότιας Γερμανίας φθάνοντας ως και στους 34 βαθμούς Κελσίου, μετά από μία ασυνήθιστα ψυχρή άνοιξη.

Για τροπική ζέστη μιλούν οι μετεωρολόγοι και στην Πολωνία, για τουλάχιστον μία εβδομάδα. 14 από τις 16 επαρχίες της χώρας έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Πορτοκαλί συναγερμός σήμανε στην δυτική Γαλλία, αλλά για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, λίγο μετά τον καύσωνα.

Σφοδρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση σημειώθηκαν με αποτέλεσμα μεγάλες εκτεταμένες υλικές ζημιές. Σπίτια πλημμύρισαν, και δέντρα που ξεριζώθηκαν από τους πανίσχυρους ανέμους καταπλάκωσαν αυτοκίνητα. Ένα παιδάκι τριών ετών κι ένας ενήλικας τραυματίστηκαν.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ανδριάννα Μαγγανιά

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here