Επικεφαλής ΠΟΥ: Βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης υγείας στην Ουκρανία

Στρασβούργο — Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί βαθιά για την υγεία του λαού της Ουκρανίας στην κλιμακούμενη κρίση υπογράμμισε σε δήλωση του ο επικεφαλής Δρ. Τένδρος. Σημείωσε ότι το σύστημα υγείας πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για να παρέχει ουσιαστική φροντίδα στους ανθρώπους για όλα τα ζητήματα υγείας, από την COVID-19 έως τον καρκίνο, τον διαβήτη και τη φυματίωση, έως τα ζητήματα ψυχικής υγείας, ειδικά για ευάλωτες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και οι μετανάστες.

Ζήτησε να δοθεί η μέγιστη προσοχή από όλα τα μέρη για να διασφαλιστεί ότι οι εγκαταστάσεις υγείας, οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς, οι μεταφορές και οι προμήθειες δεν θα γίνονται στόχοι, ενώ θα πρέπει να διασφαλιστεί η διαρκή και ασφαλή πρόσβαση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΟΥ απελευθέρωσε επιπλέον 3,5 εκατομμύρια δολάρια από το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για Έκτακτες Καταστάσεις για την αγορά και την παράδοση επειγόντων ιατρικών προμηθειών. Αυτή η ανθρωπιστική υποστήριξη υγείας αναμένεται να αυξηθεί μετά από περαιτέρω εκτιμήσεις αναγκών. Κατέληξε λέγοντας πως ο ΠΟΥ θα συνεχίσει να παρέχει φροντίδα και να υποστηρίζει τους ανθρώπους σε ολόκληρη την Ουκρανία που πλήττονται από αυτήν την κρίση.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ