Ελεύθερα τα ταξίδια και για την Αθήνα από την Ολλανδία

Μια ημέρα πριν τη χρήση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού, η Ολλανδία αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές συστάσεις για ταξίδια εντός της ΕΕ, ταξινομώντας πλέον στο “κίτρινο” την Αθήνα, τις Βρυξέλλες, τη Δανία, τη Λετονία και τη Σουηδία.

Πρακτικά καταργείται τόσο η καραντίνα, όσο και η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού PCR test κατά την επιστροφή των Ολλανδών ταξιδιωτών στη χώρα τους.

Η ολλανδική κυβέρνηση, ωστόσο, προτρέπει όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό να κάνουν ένα εθελοντικό τεστ κατά την επιστροφή τους, μετά από αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που πιστεύεται ότι έχουν μεταφερθεί στη χώρα από ταξιδιώτες που πήγαν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Η ηπειρωτική Ισπανία παραμένει ζώνη υψηλής επικινδυνότητας και συνίσταται η αποφυγή ταξιδιών εκτός από τα απολύτως απαραίτητα ταξίδια. Η Βρετανία παραμένει επίσης στο πορτοκαλί.

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, που επιτρέπει στους πολίτες να αποδείξουν στους υπαλλήλους ότι είτε έχουν εμβολιαστεί πλήρως, είτε έχουν πρόσφατα ιαθεί από κοροναϊό ή έχουν αρνητική πιστοποίηση PCR τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 1η Ιουλίου.

Μετά από αυτή την αναγγελία χιλιάδες άνθρωποι που είχαν κάνει την πρώτη εμβολιαστική δόση προσπαθούν τώρα να κλείσουν ραντεβού για τον δεύτερο εμβολιασμό ή το δωρεάν τεστ κορονοϊού που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ώστε να φύγουν διακοπές.

Ανταπόκριση Γιώργος Συριόπουλος

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here