Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι λένε οι αναλυτές για τις δικαστικές προσφυγές του Τραμπ

Την δήλωση που έκανε ο Τραμπ για «εκλογική κλοπή», σχολίασαν στην ειδική εκπομπή της ΕΡΤ για τις αμερικανικές εκλογές ο Κώστας Μποτόπουλος και ο Σπύρος Ριζόπουλος.

«Έχουμε μεγάλο προβάδισμα, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Ποτέ δεν θα τους αφήσουμε. Οι ψήφοι δεν μπορούν να καταμετρηθούν αφού έχουν κλείσει οι κάλπες», ανέφερε ο Ντόναλντ Τράμπ.

«Το να πει κάποιος σταμάτα να μετράς τις ψήφους ή σταμάτα όλη τη διαδικασία στην Πενσιλβάνια είναι παράνομο δεν μπορεί να σταθεί στο ανώτατο δικαστήριο. Ότι και να πούνε οι στρατιές δικηγόρων αν δεν υπάρχει νομική βάση και αποδεικτικό υλικό, η υπόθεση δεν θα μπορεί να σταθεί στο ανώτατο δικαστήριο. Αν μια υπόθεση δεν έχει νομική και συνταγματική βάση δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο», ανέφερε ο νομικός Κ. Μποτόπουλος.

Εκφράζοντας τη δική του θέση, ο Σπύρος Ριζόπουλος ανέφερε: «Εγώ για το μεγάλο ερώτημα δεν έχω την απάντηση, ο κύριος Μποτόπουλος την έχει. Ο λόγος για τον οποίο ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση είναι διότι νομικά εάν το κάνει τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, δεν θα μπορεί να προχωρήσει. Θεωρώ οτι είναι μια εκλογική στρατηγική».

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ