Είμαι αναγκασμένος να έχω δοσοληψίες με τον Νετανιάχου, δηλώνει ο Μ.Αμπάς

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να «έχει δοσοληψίες» με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επανεξελέγη πρωθυπουργός του Ισραήλ αυτόν τον μήνα, μολονότι πρόκειται για άνθρωπο τον οποίο δεν ενδιαφέρει στην πραγματικότητα η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, όπως τόνισε.

«Ξέρω τον Νετανιάχου πολύ καιρό, από τα χρόνια του 1990 (…). Είναι κάποιος που δεν πιστεύει στην ειρήνη, αλλά δεν έχω καμιά άλλη επιλογή παρά να έχω δοσοληψίες μαζί του», δήλωσε ο κ. Αμπάς στην παλαιστινιακή τηλεόραση.

Για τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία έχει πολύ περιορισμένο έλεγχο των κατεχόμενων από το Ισραήλ εδαφών της Δυτικής Όχθης, ζητούμενο είναι πάντα η ειρηνική επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Η συνέντευξή του, που μεταδόθηκε επίσης από τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου χθες Κυριακή, μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή.

«Έχω πρόβλημα με το Ισραήλ, το Ισραήλ κατέχει τη γη μου και τη χώρα μου. Ποιος είναι ο πρωθυπουργός του; Ο Νετανιάχου. Είμαι άρα αναγκασμένος να έχω δοσοληψίες μαζί του», επέμεινε ο κ. Αμπάς.

Οι ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις παραμένουν σε απόλυτο αδιέξοδο από το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ