Διπλωματικός μαραθώνιος από τη Λευκωσία απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Με διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση η Λευκωσία αντιδρά στις προκλήσεις που μεθοδεύει η Τουρκία στα Βαρώσια, εν όψει της επικοινωνιακής φιέστας που ετοιμάζει η Άγκυρα κατά την προγραμματιζόμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου ανήμερα της επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σύσσωμη η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΡ θα βρίσκεται στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου με τον Τούρκο Πρόεδρο, ανακοίνωσε στην Άγκυρα ο κομματικός εκπρόσωπος Ομέρ Τσελίκ.

Στην κατεχόμενη Κύπρο βρίσκεται και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου πραγματοποιώντας παράνομη επίσκεψη προετοιμασίας της άφιξης του Τ. Ερντογάν.

Στη Γενεύη η τουρκική πλευρά με την πρόταση που κατέθεσε έκλεισε μια εποχή και άνοιξε μια άλλη. Πλέον ο μοναδικός τρόπος για επίτευξη λύσης στο κυπριακό είναι να αναγνωριστεί ότι στο νησί «υπάρχουν δύο κυρίαρχοι και ίσοι λαοί», είπε ο Τσαβούσογλου.

Για την Αμμόχωστο οι ενέργειες έγιναν χωρίς να παραβιάζονται με οποιονδήποτε τρόπο οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Στο ίδιο πνεύμα πρόσθεσε, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα επόμενα βήματα του ψευδοκράτους.

Η Λευκωσία συνεχίζει την προσπάθεια επανάληψης τους διαλόγου, ώστε να παρακαμφθούν οι Τουρκικές προτάσεις περί δύο κρατών που βρίσκονται εκτός πλαισίου του ΟΗΕ και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here