Δεκαπέντε εκατ. εμβολιασμοί στη Βρετανία

Η Bρετανία πέτυχε τον στόχο των 15 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του κορονοϊού μια ημέρα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Ο υπουργός εμβολίων Ναντίμ Ζαχάουι επιβεβαίωσε το επικό ορόσημο λέγοντας ότι 15 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει την πρώτη τους δόση. «Δεν θα ξεκουραστούμε έως ότου προσφέρουμε το εμβόλιο σε ολόκληρη τη φάση 1 στις πιο ευάλωτες ομάδες  και σε όσους είναι άνω των 50 ετών έως το τέλος Απριλίου και στη συνέχεια σε όλους τους ενήλικες.»

Ο πρωθυπουργός γιόρτασε επίσης το «εξαιρετικό κατόρθωμα» σε ένα βίντεο στο Twitter. Είπε: «Σήμερα έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η χώρα έχει επιτύχει ένα εξαιρετικό κατόρθωμα».

Συνολικά, 15.062.189 άτομα έλαβαν τη πρώτη δόση και  537.715 τη δεύτερη. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες-στόχοι, που προσδιορίστηκαν από τη μεικτή επιτροπή εμβολιασμού και ανοσοποίησης (JCVI), ήταν: οι ηλικιωμένοι στα κέντρα φροντίδας, οι υγειονομικοί, όσοι είναι άνω των 70 ετών και τα ευάλωτα άτομα.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να απευθυνθεί αύριο στο έθνος για να σηματοδοτήσει το εντυπωσιακό ορόσημο.

Επίσης, αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε άτομα άνω των 65 ετών ενώ  σχεδόν 1,2 εκατομμύρια επιστολές επρόκειτο να σταλούν ως το Σάββατο ζητώντας  να γίνει η εγγραφή στο πλαίσιο της επόμενης φάσης του προγράμματος του εμβολιασμού στο ΗΒ.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here