Γιγάντια επιχείρηση στις ΗΠΑ για τη διανομή του εμβολίου

Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη και πιο συνθέτη επιχείρηση διανομής εμβολίου στην αμερικανική ιστορία. Μια τεράστια πρόκληση με πολλαπλά στάδια και κρυμμένες παγίδες, όπως λένε εδώ οι ειδικοί, ένα στοίχημα που πρέπει όμως να κερδηθεί, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Σε δεύτερη φάση και αν υποθέσουμε ότι όλα λειτουργούν ρολόι και αρχίζουν και εφοδιάζονται χωρίς προβλήματα σε σταθερή βάση τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία της χώρας, υπάρχει το άγχος του πώς θα γίνει σωστά η δεύτερη δόση του εμβολιασμού χωρίς καθυστερήσεις και κενά για να μην χαθούν εμβόλια και για να είναι αποτελεσματική η όλη διαδικασία.

Δεν θα πρέπει δηλαδή να γίνει το παραμικρό λάθος στο ιστορικό και στα στοιχεία που θα κρατούν νοσοκομεία και φαρμακεία, έτσι ώστε να ενημερώνονται σωστά και έγκαιρα οι πολίτες για να προσέρχονται ξανά όταν πρέπει. Κι αυτό μπορεί να ακούγεται σχετικά απλό, όμως δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοια κλίμακα και είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο άγχος των αρχών, καθώς μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπους που πρέπει να εμβολιαστούν μέσα σε λίγους μήνες.

Οι πολίτες εδώ στην Αμερική έχουν υποδεχθεί τα νέα με μεγάλη ανακούφιση, χωρίς να λείπει βεβαίως και ο σκεπτικισμός και η άρνηση σε μεγάλα τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας. Όμως, γενικά μιλώντας, υπάρχει μια συλλογική αισιοδοξία, για πρώτη φορά μέσα στην καταθλιπτική πραγματικότητα των τελευταίων 8 μηνών, όπου ο θάνατος και ο συνεχής φόβος έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητά μας.

Ανταπόκριση από Ουάσινγκτον — Λένα Αργύρη

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here