Γερμανία: Υπέρ της παράτασης του lockdown ο Όλαφ Σόλτς και οι σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργοί

Ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς, οι σοσιαλιστές πρωθυπουργοί των κρατιδίων καθώς  και ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας, τάσσονται υπέρ της παράτασης του Lockdown στη Γερμανίας.

Ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε πριν τη σύσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων που θα γίνει την Τρίτη ότι η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και τάχθηκε υπέρ της παράτασης του Lockdown.

Όπως ανέφερε «Οι πολιτικοί δεν έχουν τον χρόνο να περιμένουν τις επιστημονικές μελέτες. Ακόμα και με αβέβαια δεδομένα, θα πρέπει να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις» προσθέτοντας πως «πρέπει να μειωθούν περαιτέρω οι επαφές. Γι αυτό απαιτούνται αυστηρότεροι κανόνες όπως λ.χ. να αυξηθεί η τηλεργασία». Και κατέληξε λέγοντας ότι ο αριθμός των λοιμώξεων μειώθηκε μεν ελαφρώς, αλλά όχι αρκετά γρήγορα».

Η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου Μάλου Ντράιερ δήλωσε ότι οι σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργοί των κρατιδίων τάχθηκαν υπέρ της παράτασης κατά τις προκαταρκτικές συζητήσεις τους. Ωστόσο, η παράταση των περιοριστικών μέτρων θα πρέπει να συνδέεται με οικονομική βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ τάχθηκε υπέρ της παράτασης του lockdown δηλώνοντας στην εφημερίδα «Muenchner Merkur» ότι «θα είχε νόημα η συνέχιση την προηγούμενης γραμμής. Επιπλέον, θα είναι σαφές μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου πώς θα εξελιχθεί στη Γερμανία η μετάλλαξη του κορονοϊού η οποία εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία».

Την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα συζητήσουν πώς να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here