Γερμανία: Παράταση του lockdown θα εισηγηθεί η Καγκελαρία

Παράταση του lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 18 Απριλίου θα εισηγηθεί τη Δευτέρα η Καγκελαρία στην τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί η στρατηγική των προσεχών εβδομάδων που περιλαμβάνουν και το Πάσχα (4 Απριλίου).

Σύμφωνα με το δίκτυο RND, σε έγγραφο της Καγκελαρίας αναφέρεται ότι «με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, είναι απαραίτητο, πριν ανοίξουμε, να περιμένουμε οι αριθμοί να σταθεροποιηθούν και να μειωθούν». Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, συνιστάται αυστηρός περιορισμός, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, από περιοχές με περισσότερα κρούσματα σε άλλες με λιγότερα.

Επικαλούμενη το ίδιο έγγραφο, η εφημερίδα BILD ανέφερε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει – μεταξύ άλλων – και περιορισμούς της κυκλοφορίας των πολιτών σε περιοχές όπου ξεπερνά τους 100 ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Τότε, σύμφωνα με τη BILD, θα πρέπει να κλείνουν και τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, αυτό αφορά ήδη 180 από τα 401 διοικητικά διαμερίσματα της χώρας.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here