Γερμανία: Διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου στο Μόναχο λόγω οπλοβομβίδας σε χειραποσκευή επιβάτη προς Τουρκία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση και αποκλεισμός επί τρεις ώρες του αεροδρομίου του Μονάχου πραγματοποιήθηκε μετά τον εντοπισμό οπλομβίδας, η οποία βρέθηκε στη χειραποσκευή ενός άνδρα που ταξίδευε από το Μόναχο με προορισμό την Τουρκία.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την Muenchner Merkur, ένας 28χρονος άνδρας, κάτοικος Βαυαρίας, ο οποίος ταξίδευε για διακοπές στην Τουρκία, βρέθηκε να μεταφέρει την οπλομομβίδα στη χειραποσκευή του, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των αρχών του αεροδρομίου του Μονάχου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι βρήκε την οπλομβομβίδα πριν από δύο εβδομάδες, σε μια περιήγησή του στην εξοχή στην Ελβετία, αλλά δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για ποιο λόγο τη μετέφερε στις αποσκευές του, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν φάνηκε να έχει επίγνωση του πόσο επικίνδυνο ήταν το αντικείμενο.

Η οπλοβομβίδα που βρέθηκε μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο και απενεργοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς, ενώ η περιοχή του αεροδρομίου αποκλείστηκε για τρεις ώρες. Ο νεαρός άνδρας θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις κατηγορίες που αφορούν την προσπάθεια μεταφοράς εκρηκτικών και την απειλή της ασφάλειας πτήσεων, αλλά και το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης.

Εκκρεμεί το εάν το αεροδρόμιο ή οι αεροπορικές εταιρίες θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις για την καθυστέρηση που προκλήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here