Γαλλία: Άρση μέτρων κατά της πανδημίας

Στην άρση των περισσότερων μέτρων κατά του κορονοϊού προχώρησε η Γαλλία τη Δευτέρα. Οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές στους περισσότερους δημόσιους χώρους, ενώ ήρθη η απαγόρευση εισόδου για μη εμβολιασμένους σε μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους.

Η απόφαση ελήφθη λιγότερο από ένα μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και σε μια περίοδο που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται ξανά, οπότε ορισμένοι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν τα μέτρα χαλαρώνουν πολύ σύντομα.

«Μπορούμε να αναπνέουμε», είπε ο οικοδόμος Ζαν-Ιβ Ριτσάρντ, «και να μυρίσουμε μυρωδιές που δεν είχαμε εδώ και πολύ καιρό».

Η Virginia de Busschere, τραπεζίτης, δήλωσε ότι η άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στο χώρο εργασίας ήταν μια ανακούφιση. «Νιώθω πιο εύκολα, μπορούμε να ξαναδούμε τα χαμόγελα των ανθρώπων».

Οι μάσκες δεν είναι πλέον υποχρεωτικές σε σχολεία, γραφεία και καταστήματα και παραμένουν υποχρεωτικές στα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν θα χρειάζεται πλέον να επιδεικνύονται πιστοποιητικά εμβολιασμού για είσοδο σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα, μουσεία, στάδια και τρένα υπεραστικών.

Η Γαλλία επιβεβαίωσε περισσότερες από 60.000 νέα κρούσματα την Κυριακή, 30 τις εκατό περισσότερο από μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ο Jean-Francois Delfraissy, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση για την πανδημία, επέστησε την προσοχή και τόνισε ότι οι ομάδες ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη», είπε στο ραδιόφωνο της RTL.

Επιμέλεια – μετάφραση: Ντάνιελ Στάνκοβιτς

Πηγή: jutarnji.hr/vijesti: Πρωινή εφημερίδα της Κροατίας

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ