Βρετανοί επιστήμονες: Η μετάλλαξη ενδεχομένως καθιστά τα παιδιά εξίσου ευάλωτα

Μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να καταστήσουν τα παιδιά εξίσου ευάλωτα με τους ενήλικες στη μόλυνση από τον Covid-19 φέρει η νέα παραλλαγή σύμφωνα με Βρετανού επιστήμονες.

 

Επιστήμονες της κυβερνητικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Νέες και Αναδυόμενες Απειλές από Αναπνευστικούς Ιούς (NERVTAG), κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέφεραν ότι το νέο στέλεχος του ιού εξελίχθηκε γρήγορα  στη νότια Βρετανία και θα μπορούσε να κάνει το ίδιο σε όλη τη χώρα.

«Πλέον, έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή η μετάλλαξη έχει πλεονέκτημα μετάδοσης σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Πίτερ Χόρμπι, καθηγητής αναδυόμενος μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής της NERVTAG.

Την ίδια στιγμή ο ο Νιλ Φέργκιουσον, καθηγητής και επιδημιολόγος στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, δήλωσε ότι «Υπάρχει μια ένδειξη ότι έχει υψηλότερη τάση να μολύνει παιδιά», διευκρινίζοντας πως «Δεν έχουμε καθορίσει την αιτιότητα, αλλά το βλέπουμε στα δεδομένα. Θα χρειαστεί να συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα για να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί στο εξής».

Αντιστοίχως και η καθηγήτρια Γουέντι Μπάρκλεϊ, ειδική στην ιολογία και μέλος της NERVTAG, σημείωσε ότι μια από τις μεταλλάξεις εμφανίζει στοιχεία που δείχνουν ότι τα παιδιά «είναι ενδεχομένως εξίσου ευαίσθητα σ’ αυτόν τον ιό όσο και οι ενήλικες».

Πηγή: ΑΠΕ

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here