Βρετανία: Νέος προσωπάρχης στη Ντάουνινγκ Στριτ ο Στιβ Μπάρκλεϊ

Νέο προσωπάρχη στη Ντάουνινγκ Στριτ διόρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον το Σάββατο, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης της κυβερνητικής του ομάδας, ύστερα από σειρά σκανδάλων που έχουν πλήξει το κύρος του, με επίκεντρο τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ο Στιβ Μπάρκλεϊ, πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit επί πρωθυπουργίας Τερέζα Μέι, θα είναι ο επικεφαλής του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Οι αλλαγές που ανακοινώνω σήμερα θα βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας της Ντάουνινγκ Στριτ, θα ενισχύσουν τον ρόλο της κυβέρνησης και των βουλευτών και θα επιταχύνουν την καθοριστική αποστολή μας στην αναβάθμιση της χώρας», ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως αρνηθεί να παραιτηθεί έπειτα από τις αποκαλύψεις για την οργάνωση πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω των lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι αποκαλύψεις έχουν ενισχύσει τα ερωτήματα σχετικά με τον χαώδη τρόπο με τον οποίο ασκείται η διακυβέρνηση από τον Μπόρις Τζόνσον και την ηγετική ομάδα που τον περιβάλλει και προστίθενται σε άλλη σειρά σκανδάλων που συνοδεύουν την πρωθυπουργία του.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ