Βρετανία – ΕΕ: «Σημαντική αλλαγή» θέλει το Λονδίνο στο πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας

Ένα πακέτο μέτρων για τη διευκόλυνση της διαμετακόμισης εμπορευμάτων στη Βόρεια Ιρλανδία πρότεινε στη Βρετανία η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν μοιάζει πιθανό να τερματιστούν οι εντάσεις σχετικά με τους εμπορικούς κανόνες μετά το Brexit για την επαρχία.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το επόμενο βήμα είναι οι εντατικές συνομιλίες. “Θα εξετάσουμε τις προτάσεις σοβαρά και εποικοδομητικά” και θα δούμε “αν υπάρχει κοινό έδαφος για την εξεύρεση λύσης”, τόνισε προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν “σημαντικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της διακυβέρνησης του πρωτοκόλλου.

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ, τον οποίο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς ελπίζει να συναντήσει την Παρασκευή, δήλωσε ότι θα εξετάσει τις προτάσεις της ΕΕ εποικοδομητικά.

“Αρχίζουμε μια διαπραγμάτευση και έχουμε ένα ιστορικό επιτυχών αποτελεσμάτων στις διαπραγματεύσεις παρά τις προβλέψεις ότι δεν θα είχαμε, και ελπίζω ότι θα έχουμε ξανά αυτή τη φορά”, δήλωσε σήμερα μιλώντας στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here