Βιέννη: Τουλάχιστον 10.000 οι συμμετέχοντες  σε διαδήλωση κατά των μέτρων και του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Και νέες συγκεντρώσεις κατά των μέτρων του κορονοϊού και του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήθηκαν  εκ νέου το Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή περίπου 10.000 διαδηλωτών στη Βιέννη με τις αυστριακές αρχές όμως να εκτιμούν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν σημαντικά μικρότερος σε σχέση με ανάλογες διαδηλώσεις πριν από μερικές ημέρες

Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία να χρησιμοποιεί σπρέι πιπεριού, ενώ συνέλαβε αρκετά άτομα για παραβίαση του κανονισμού της Covid-19 ή για αντίσταση κατά της αρχής.

Δεδομένου ότι οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στις διαδηλώσεις οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τη συμμόρφωση των πολιτών και σύμφωνα με αρκετές αναφορές συνελήφθη και ενας δημοσιογράφος για μη χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής, περίπου 100 οχήματα σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της Βιέννης προκαλώντας σημαντικά κυκλοφοριακά μποτιλιαρίσματα κατά την διάρκεια της απογευματινής κυκλοφορίας.

Εν τω μεταξύ δεκάδες πολέμιοι των μέτρων για τον κορονοϊού εισέβαλαν  στους χώρους της πανεπιστημιακής κλινικής στη Λειψία κατά τη διάρκεια μιας από τις πορείες διαμαρτυρίας τους, τις οποίες χαρακτήρισαν ως «περιπάτους». Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η πορεία διαμαρτυρίας «πολλών εκατοντάδων» ατόμων ξεκίνησε κοντά στο Μνημείο της Μάχης των Εθνών και στη συνέχεια διακόπηκε από την αστυνομία κοντά στην ψυχιατρική κλινική. Εκεί, δεκάδες άνθρωποι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της ψυχιατρικής κλινικής πιθανότατα με την ελπίδα να γλιτώσουν από την περικύκλωση της αστυνομίας.

Ανάλογες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, οπότε ο κόσμος διαδήλωσε ξανά ενάντια στην πολιτική του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, μόνο στην πόλη Φράιμπουργκ της Νότιας Γερμανίας συμμετείχαν περίπου 4.500 άτομα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι δεν υπήρξαν σημαντικά επεισόδια, ενώ αντιδιαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαδρομή της διαδήλωσης με ποδήλατα.

Στην πόλη του Βραδεμβούργου αν ντερ Χαβελ, η αστυνομία διέλυσε μια άλλη μη δηλωμένη διαδήλωση, ενώ αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και στο Σβερίν.

Στρασβούργο Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ