Αποκρυπτογραφήθηκε ένα από τα κωδικοποιημένα μηνύματα του μυστηριώδους «Zodiac Killer» (video)

Για δεύτερη μόλις φορά τα τελευταία 51 χρόνια αποκρυπτογραφήθηκε ένα από τα κωδικοποιημένα μηνύματα του μυστηριώδους «Zodiac Killer». Πρόκειται για το δολοφόνο, ο οποίος έσπειρε τον τρόμο στη βόρεια Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μέχρι και σήμερα η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη.

Ζόντιακ είναι το προσωνύμιο του κατά συρροή δολοφόνου, που κατατρομοκράτησε τη Βόρεια Καλιφόρνια στα τέλη του 60 και τις αρχές του 70 και μέχρι και σήμερα παραμένει άγνωστος.

Μυστήριο παραμένουν και οι κωδικοποιημένες επιστολές που έστελνε σε εφημερίδες της εποχής. Ωστόσο επιστήμονες από Ηνωμένες Πολιτείες, Βέλγιο και Αυστραλία, κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν μήνυμα του, που είχε σταλεί στα “Χρονικά του Σαν Φρανσίσκο” το 1969.

“Δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητά του, δεν παρέχονται πολλές ενδείξεις για την ταυτότητά του. Νομίζω, περισσότερο αυτό που μαθαίνουμε είναι τη μέθοδο, που μπόρεσε να χρησιμοποιήσει, για να δημιουργήσει αυτή την κωδικοποίηση, που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της ταυτότητάς του” λέει ο μαθηματικός Σάμιουελ Μπλέικ.

Είναι το δεύτερο μήνυμα που αποκρυπτογραφείται τα τελευταία 50 χρόνια. Σε αυτό ο μυστηριώδης δολοφόνος χλευάζει και ειρωνεύεται τις Αρχές.

«Ελπίζω ότι διασκεδάζετε πολύ προσπαθώντας να με πιάσετε… Δεν φοβάμαι τον θάλαμο αερίων, γιατί θα με στείλει στον παράδεισο συντομότερα… τώρα έχω αρκετούς σκλάβους που δουλεύουν για μένα.»

Έως τώρα οι Αρχές της Καλιφόρνιας συνδέουν επίσημα τον Zodiac με πέντε θανάτους. Δύο ακόμη θύματα του κατάφεραν να διαφύγουν μόλις την τελευταία στιγμή.

Σε μη κρυπτογραφημένες επιστολές του ίδιος ο Ζόντιακ έχει αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 37 φόνους.

Πηγή: ΕΡΤ, Επιμέλεια: Αγις Μενούτης

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here