Απεργούν χιλιάδες Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι στο Ισραήλ – Ζητούν να μην κατατίθεται ο μισθός τους σε τραπεζικό λογαριασμό

Σεε μονοήμερη απεργία κατέβηκαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που εργάζονται στο Ισραήλ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να κατατίθενται οι μισθοί τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς αντί να λαμβάνουν μετρητά στο χέρι.

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος τρόπος πληρωμής συμφωνήθηκε μεταξύ των παλαιστινιακών και των ισραηλινών αρχών, που τον θεωρούν πιο αποτελεσματικό και ασφαλή, ωστόσο οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι με τις κρυφές χρεώσεις και τους φόρους οι μισθοί τους θα εξανεμιστούν.

Σημειώνεται ότι περίπου 200.000 Παλαιστίνιοι περνούν καθημερινά στο Ισραήλ ή σε εβραϊκούς οικισμούς για να εργαστούν.

Κατά μέσο όρο, κερδίζουν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονται σε παλαιστινιακές δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αυτούς δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό.

Με την καταχώριση των μισθών τους θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια νέα πηγή εσόδων για την Παλαιστινιακή Αρχή, που αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αλλά και απρόσμενα κέρδη, λόγω των προμηθειών και των χρεώσεων, για τις παλαιστινιακές τράπεζες.

Όπως έκαναν γνωστό εργαζόμενοι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, με βάση τη συμφωνία οι μισθοί θα καταβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση και η προμήθεια των τραπεζών θα ανέρχεται στο 1 δολάριο για κάθε μεταφορά. Ο υπουργός Εργασίας της Παλαιστινιακής Αρχής Νάσρι Άμπου Τζέις είπε ότι η νέα αυτή διευθέτηση έχει ως στόχο να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την επιβολή νέων φόρων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είπαν ότι αν δεν ακυρωθεί το μέτρο θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και ίσως προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ