Αντιμέτωπος κατηγοριών για ανθρωποκτονία ο Ζαΐρ Μπολσονάρο εξαιτίας των χειρισμών του στο ζήτημα της πανδημίας

Έκθεση Γερουσιαστών της Βραζιλίας αναφέρει ότι η παραμέληση, η ανικανότητα και η δυσπιστία του στην επιστήμη οδήγησαν στον βαρύ απολογισμό των 603.500 –και πλέον– θυμάτων από τον COVID–19.

Η επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο πρόεδρος του κράτους της Νότιας Αμερικής άφησε σκόπιμα τον ιό να σκοτώσει τους πολίτες, σε μία αποτυχημένη προσπάθεια για επίτευξη ανοσίας της αγέλης.

Αποσπάσματα καταδεικνύουν ακόμη 69 άτομα, μεταξύ εκείνων οι τρεις γιοί του Μπολσονάρο αλλά και αρκετοί νυν και πρώην αξιωματούχοι.

Το προσχέδιο του επίσημου εγγράφου (έκτασης 1.078 σελίδων), το οποίο δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης (19/10) συνοψίζει τις καταστροφικές πρακτικές του προέδρου και των συνεργατών του εντός της Κυβέρνησης στο μείζον θέμα της υγειονομικής κρίσης· η «σκόπιμη και συνειδητή» απόφασή του να καθυστερήσει η αγορά εμβολίων καταδίκασε χιλιάδες πολίτες σε πρόωρους θανάτους, επισημαίνεται.

Ο σοβαρότερος ισχυρισμός κατά του ηγέτη της Βραζιλίας, αφορά την αποφυγή προσφορών από τις κατασκευαστικές εταιρείες εμβολίων κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας. Γεγονός, το οποίο ισοδυναμούσε με φόνο.

Το ντοκουμέντο καταγγέλλει τον Μπολσονάρο για συνολικά ένδεκα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, υποκίνησης, «τσαρλατανισμού» και «επίμονης» προώθησης αναποτελεσματικών θεραπειών κατά του COVID–19 (για παράδειγμα, η λήψη υδροξυχλωροκίνης σε συνδυασμό με αζιθρομυκίνη).

«Τα μαθηματικά της κατάστασης ήταν σαφή: όσο περισσότερες μολύνσεις, τόσο περισσότεροι και οι θάνατοι· δίχως τα εμβόλια, η θνησιμότητα θα έφθανε σε στρατοσφαιρικά επίπεδα. Όπως και αποδείχθηκε. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ», καταλήγει η έκθεση.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here