Αναφορά των ιταλικών ΜΜΕ στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Τα Ιταλικά ΜΜΕ συνεχίζουν να καλύπτουν ειδησεογραφικά τις πυρκαγιές της Εύβοιας μεταφέροντας τις καταστροφικές εικόνες από τα πεδία όπου αγωνίζονται με αυταπάρνηση πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών, και σήμερα εστιάζουν στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Το Ιταλικό πρακτορείο ANSA αναφέρει πως «για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχτηκε την αποτυχία του στην διαχείριση των πυρκαγιών που καταστρέφουν την Ελλάδα».

Σε παρόμοιο μοτίβο η εφημερίδα Quotidiano Nazionale τονίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «ο οποίος έχει ήδη επικριθεί από την αντιπολίτευση και μέρος της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης, ζήτησε συγγνώμη από το έθνος». Και συνεχίζει: «Ο Μητσοτάκης στη συνέχεια εξέφρασε την εγγύτητά του σε όλο τον ελληνικό λαό που επλήγει από τις φλόγες και συγκεκριμένα στους συμπολίτες του που είδαν τα σπίτια ή και τις περιουσίες τους να καίγονται. Και είναι πολλά: μόνο στην Εύβοια χιλιάδες εκτάρια και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν και πάνω από 2.700 άνθρωποι εκκενώθηκαν μέσω θαλάσσης».

Το πρακτορείο LaPresse αναφέρει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από τη χώρα σε ομιλία του στην δημόσια τηλεόραση για τις αποτυχίες στην καταπολέμηση των πυρκαγιών που καταστρέφουν τη χώρα, ειδικά το νησί της Εύβοιας».

Τέλος, η RAI News τονίζει πως «για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να διαχειριστεί τις πυρκαγιές που καταστρέφουν την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από την χώρα σε διάγγελμά του μέσω της δημόσιας τηλεόρασης για τις αποτυχίες στον αγώνα κατά των πυρκαγιών, ιδιαίτερα στο νησί της Εύβοιας».

Η RAI News εστιάζει και σε συγκεκριμένο σημείο του διαγγέλματος του κυρίου Μητσοτάκη. «Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε αποζημιώσεις για όλα τα θύματα των πυρκαγιών, καθώς και μια τεράστια προσπάθεια αναδάσωσης και ανάπλασης των εδαφών που έχουν καταστραφεί από τις φλόγες». Τέλος, στο ίδιο άρθρο της RAI News τονίζεται πως «οι τοπικές αρχές δαχτυλοδείχνουν τις καθυστερήσεις στις προσπάθειες βοήθειας, ιδιαίτερα στην αποστολή ελικοπτέρων. Στο στόχαστρο της εν λόγω κριτικής είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ