ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ

 

Ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πολυήμερου καύσωνα, η παραλιακή ζώνη του Δήμου Πάργας δοκιμάζεται με τη μη επάρκεια νερού, γεγονός που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής, επιβαρύνοντας τη δύσκολη κατάσταση με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Δήμος Πάργας με ανακοίνωσή του καλεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της δημοτικής ενότητας Φαναρίου να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες υδροδοτικές ανάγκες, αποφεύγοντας την υπέρμετρη κατανάλωση νερού. Σε περίπτωση που δεν περιορίσουν την κατανάλωση νερού, τονίζει ότι θα επιβάλει έκτακτα μέτρα και πρόστιμα στους παραβάτες και εννοεί τους δημότες που χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό για άρδευση.

Το πρόβλημα στην ελλιπή υδροδότηση , σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πάργας, οφείλεται στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στην όχι λελογισμένη χρήση του νερού, με αποτέλεσμα η δημοτική κοινότητα Καναλακίου, οι τοπικές κοινότητες Αμμουδιάς, Βαλανιδορράχης και Λούτσας να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με συνεχείς διακοπές νερού, γεγονός που έχει δυσχεράνει την ζωή των πολιτών τις τελευταίες ημέρες.

Οι πολίτες οφείλουν να κατανοήσουν την αναγκαιότητα να καταναλώνουν με σεβασμό το αγαθό του νερού που τις ημέρες αυτές του πολυήμερου καύσωνα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η πολύτιμη αξία του.