Πυκνό το χιόνι στην Ήπειρο – Κλειστή για φορτηγά η Εγνατία

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από τα μεσάνυχτα  στα ορεινά της Ηπείρου προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο. Στην Εγνατία η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και μάλιστα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. Δεκάδες αποχιονιστικά μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο σε Μέτσοβο, Κόνιτσα, Τζουμέρκα και Ζαγόρι.

Μέχρι και και τα 60 εκατοστά έφτασε το ύψος του χιονιού στα ορεινά των Ιωαννίνων. Μέτσοβο, Ζαγόρι και Κόνιτσα είναι οι περιοχές, χωρίς ωστόσο να προκύψουν σοβαρά προβλήματα στους οικισμούς και στο οδικό δικτυο. Οι δρόμοι είναι “καθαροί” με τα εκχιονιστικα μηχανήματα να καθαρίζουν διαρκώς τους δρόμους και να υπάρχει πρόσβαση προς όλα τα χωριά.

“Ξεκινήσαμε από νωρις το πρωί και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα” δήλωσε ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκοβελος. Στο μεταξύ, από τις 11 το πρωί γινονται κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα δεν υπήρξε κανένα απαγορευτικό μέτρο. Στην πόλη των Ιωαννίνων βρέχει, ενώ στις ορεινές περιοχές συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Πηγή: ertnews