Κ. Μητσοτάκης: Εγκαινίασε την παράκαμψη Αμφιλοχίας – Επισκέφθηκε την Πρέβεζα

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια θα εγκαινιάσουμε την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, η οποία σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία για να μπορέσετε να γλιτώσετε τουλάχιστον 25 λεπτά όσοι μετακινείστε από την Ιόνια προς την Βόνιτσα, την Πρέβεζα, προς την Πάλερο, προς την Λευκάδα, ένα από τα πολλά σημαντικά αναπτυξιακά έργα, που γίνονται σε μία Ελλάδα, που αλλάζει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αιτωλοακαρνανία, πρώτο σταθμό της σημερινής περιοδείας του σε νομούς της Δυτικής Ελλάδος.

Για εκλογές στο τέλος της τετραετίας έκανε λόγο εκ νέου ο πρωθυπουργός μιλώντας στα εγκαίνια για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία.

«Θέλω να σας δώσω την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια μέχρι το τέλος της τετραετίας για να στηρίξουμε τους πολίτες, να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια, να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμα μας και παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, που μας έτυχαν να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού στο τέλος της τετραετίας ένα πλήρες κυβερνητικό έργο, που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας και όχι για τα λόγια μας και καθώς η κυβέρνηση μπαίνει στον 4ο και τελευταίο χρόνο της κυβερνητικής θητείας το αποτύπωμα των παρεμβάσεων μας στον τομέα των έργων είναι αισθητό σε ολόκληρη την Ελλάδα», σημείωσε. «Η αξιοπιστία και οι σχέσεις εμπιστοσύνης στην πολιτική χτίζονται στη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Και η κυβέρνησή μας προτάσσει αυτή τη συμφωνία αλήθειας», υπογράμμισε.

Για το συγκεκριμένο έργο, του οποίου το πρώτο μέρος εγκαινιάζεται σήμερα, επισήμανε τη σπουδαιότητά του για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και σημειώσε πως θα ολοκληρωθεί το 2023, εκφράζοντας την ελπίδα πως “η εταιρεία θα επιδείξει την ίδια ταχύτητα και όλο το έργο να παραδοθεί και αυτό νωρίτερα από αυτό που είχαμε σχεδιάσει”.

«Η Αμβρακία Οδός θα δώσει μία νέα πνοή σε όλη την περιοχή και χαιρόμαστε που η δική μας κυβέρνηση το παραδίδει στους πολίτες» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

“Είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και χαιρόμαστε που η δική μας κυβέρνηση το παραδίδει στους πολίτες εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαμε συμφωνήσει” ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως εκτός από τα οικονομικά οφέλη δίδεται ιδιαίτερη διάσταστη και στην οδική ασφάλεια “έχουμε προτάξει την οδική ασφάλεια ως κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας. Αυτός ο δρόμος  θα μειώσει σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα στην ευρύτερη περιοχή” σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πρέβεζα, το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, σε συγκέντρωση σε παραλιακό καφέ της πόλης, επανέλαβε την απόφασή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ εξήγγειλε τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

«Είμαστε μια Κυβέρνηση, η οποία δίνει έμφαση στα έργα και όχι στα λόγια και φυσικά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε. Θα ολοκληρώσουμε την Αμβρακία μέσα στο 2023, θα ολοκληρώσουμε και την υποθαλάσσια της Λευκάδας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε γρήγορη σύνδεση. Θα προχωρήσουμε και σε όλα τα σημαντικά έργα υποδομής στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ό,τι έχουμε πει θα γίνει πριν το τέλος της θητείας μας, όπως έχουμε δεσμευτεί, στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Ο Πρωθυπουργός περπάτησε στο κέντρο της πόλης της Πρέβεζας και συνομίλησε με πολίτες. Ακολούθως επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, όπου τον υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού,  Λίνα Μενδώνη και τον ενημέρωσε μαζί με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Γιώργο Ρήγινο, για την πορεία των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το ζήτημα του Τμήματος Λογιστικής Πρέβεζας και απάντησε ότι είναι ενήμερος και θα το εξετάσει με το Υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι συνελήφθησαν 3 άτομα, μέλη της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., τα οποία με πανό ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους για την πολιτική που ακολουθεί η παρούσα Κυβέρνηση.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού συνεχίζεται στη Θεσπρωτία, όπου θα επισκεφθεί τα έργα που είναι σε εξέλιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους της ΝΔ σε παραλιακό καφέ της πόλης.

Πηγή: ertnews.gr