Η εταιρεία ΣΑΛΦΩ αναλαμβάνει τις μελέτες για το οδικό έργο Ιωάννινα-Κακαβιά

Η εταιρεία ΣΑΛΦΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ θα αναλάβει τις μελέτες για το μεγάλο οδικό έργο Ιωάννινα-Κακαβιά. Η εταιρεία θα είναι Τεχνικός Σύμβουλος στο έργο που προετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η ΣΑΛΦΩ θα προετοιμάσει το έργο για την επέκταση της Ιόνιας Οδού Ιωάννινα-Κακαβιά μέχρι τα τεύχη δημοπράτησης.

Για την επέκταση της Ιόνιας Οδού, τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά, δεσμεύτηκε ποσό με ΦΠΑ 1,85 εκατ. ευρώ για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου ωρίμανσης και υποστήριξης του έργου. Να θυμίσουμε πως έχει εξαγγελθεί ήδη και η δημοπράτηση του έργου τους επόμενους μήνες, οπότε το έργο του συμβούλου θα τρέχει σχεδόν παράλληλα με αυτό του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός πρόσληψης συμβούλου διεξάγεται με πρόσκληση των παρακάτω σχημάτων που έχουν προκριθεί από τον περσινό διαγωνισμό πλαίσιο του υπουργειου ΥΠΟΜΕ για την ωρίμανση έργων ευθύνης του:

α.ΣΑΛΦΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

β. PLANET

γ. HILL INTERNATIONAL N.V. – ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ– CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – LDK ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – TREK – ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Το έργο Ιωάννινα-Κακαβιά, έχει χαρακτηριστεί ως έργο Εθνικού Επιπέδου και έχει ενταχθεί στον προγραμματικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει με τη μέθοδο της μελέτης-κατασκευής.

Πηγή: ypodomes.com