Γιάννενα και Ηγουμενίτσα: Με επεισόδια, συλλήψεις και προσαγωγές γιορτάστηκε το Πολυτεχνείο – Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

79 προσαγωγές και 23 συλλήψεις έγιναν από την Αστυνομία σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, το απόγευμα της Τρίτης.

Στα Γιάννενα η επέτειος του Πολυτεχνείου σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια και τραυματισμούς, ενώ η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ομάδα περίπου 60 ατόμων, που έφεραν κράνη, εξήλθαν από τις φοιτητικές εστίες στον Λόφο Περιβλέπτου, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απηύθυναν συστάσεις όμως δέχθηκαν επίθεση με καδρόνια και πέτρες.

Τελικά, η πορεία αποτράπηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν (23) συλλήψεις ατόμων.Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί καθώς και δύο διαδηλωτές.

Επίσης, την 16:55 ώρα, αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απέτρεψαν τη συγκέντρωση περίπου 15 ατόμων. Στη συνέχεια προσέγγισαν το χώρο και άλλα 80 περίπου άτομα από διάφορα σημεία.

Ύστερα από συστάσεις των αστυνομικών, τα συγκεντρωμένα άτομα αποχώρησαν ενώ πραγματοποιήθηκαν 11 προσαγωγές.Επιπρόσθετα, από διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων προσήχθησαν 61 άτομα και επιβλήθηκαν 14 διοικητικά πρόστιμα.

Στην Ηγουμενίτσα, την 16:10 ώρα, ομάδα (10) ατόμων συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου. Παρά τις συστάσεις των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων, ενώθηκαν μαζί τους άλλα (20) περίπου άτομα με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας επί της οδού Κύπρου, η οποία αποτράπηκε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

Πραγματοποιήθηκε προσαγωγή επτά (7) ατόμων στα οποία επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Συνολικά σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν (23) άτομα, προσήχθησαν (79) και επιβλήθηκαν (44) διοικητικά πρόστιμα.

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν από νωρίς το πρωί οι 23 συλληφθέντες σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα.

Πηγή: https://www.epiruspost.gr/79-prosagoges-kai-23-syllipseis-ti-leei-i-el/