Επιδείνωση του καιρού – Καταιγίδες και χιονοπτώσεις στην Ήπειρο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (19/1). Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινές περιοχές και η πτώση της θερμοκρασίας.

Από το απόγευμα, λοιπόν, ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή φαινόμενα αναμένονται στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα να εντοπίζονται στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία και στα δυτικά της Θράκης.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Παρασκευής βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας. Από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου 21/1 βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν εκ νέου τα δυτικά, ενώ στη συνέχεια αλλά και την Κυριακή, τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ως και την Κυριακή 22/1 κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας, αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ηπείρου και των δυτικών τμημάτων της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από την Πέμπτη στα δυτικά, ενώ από την Παρασκευή και στην υπόλοιπη χώρα. Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς Κελσίου.