Είσοδος από την Αλβανία με πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορωνοϊού

Πλαστά πιστοποιητικά τεστ κορωνοϊού αγόραζαν Αλβανοί για να περνούν στην ελληνική επικράτεια από τη συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής.

Συμφωνα με την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου της Αλβανίας “Top Channel”, στην περιοχή της Κορυτσάς υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις των αρνητικών δοκιμών του COVID-19 PCR, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζί με τη φόρμα PFL, για την είσοδο στην ελληνική επικράτεια.

Η ελληνικές αρχές πληροφορήθηκαν την απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά και αντέδρασαν άμεσα με το κλείσιμο -από σήμερα- της συνοριακής διέλευσης Καπεστίτσας/Κρυσταλλοπηγής. Έτσι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, οπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης των τεστ, καθως πέρα από αρνητικό τεστ αντισωμάτων 72 ωρών, θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ.

Πριν δύο ημέρες, δύο Αλβανοί πολίτες συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ και δήλωσαν στις ελληνικές αρχές ότι τα είχαν πραγματοποιήσει σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά, με τις αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο συνοριακό σημείο.