Διπλάσια τροχαία τον Νοέμβριο στην Ήπειρο

Ένας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματίας και επτά ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός έξι τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των τροχαίων με συνέπεια θάνατο ή τραυματισμό είναι διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί μόλις τρία τροχαία με ισάριθμους ελαφρά τραυματίες, παρά το ότι το μεγαλύτερο μέρος του φετινού Νοεμβρίου είναι σε ισχύ περιοριστικά μέτρα και η κίνηση των οχημάτων είναι μειωμένη και περιορίζεται σε κάποιες ώρες του 24ωρου.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς.

Σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των παραβάσεων

Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται και ο αριθμός των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις αστυνομικές αρχές να βεβαιώνουν συνολικά 4.122 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.176 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 186 για χρήση της ζώνης ασφαλείας και 117 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 68 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 28 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 22 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 15 για αντικανονικό προσπέρασμα και 14 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 77 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 62 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 665 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.