Χωρίς κλίνες ΜΕΘ το Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων – Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Συναγερμός έχει σημάνει ξανά στα Ιωάννινα, αφού συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού ξέσπασε σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα. Στις αρχές της εβδομάδας είχε επιβεβαιωθεί κρούσμα στο προσωπικό. Ακολούθησε έλεγχος των ηλικιωμένων και έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πάνω από 20 έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Ορισμένοι μεταφέρθηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, οι οποίες είναι πλέον υπερπλήρεις και για τους υπόλοιπους εξετάζεται η διακομιδή σε νοσοκομείο εκτός Ηπείρου. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ συνολικά υπάρχουν 55 κρεβάτια, με τις 2 κλίνες να κρατούνται για σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, δύο από τα κρούσματα στο γηροκομείο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άρτας, ένα στις Φιλιάτες και ένα στην Πρέβεζα, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές από το Πανεπιστημιακό. Για όλη την Ηπειρο υπάρχουν συνολικά 8 κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και οι πέντε είναι καλυμμένες. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εμπλοκή δημιουργείται γιατί το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων δεν ανέπτυξε κλίνες κορωνοϊού.