Ανάγκη στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος

 

Με την είσοδο του Φθινοπώρου και αφήνοντας πίσω ένα πολύ δύσκολο Καλοκαίρι με τις μεγάλες καταστροφές  των χιλιάδων στρεμμάτων δασών που κάηκαν, η  Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου  στο τέλος του Σεπτέμβρη προγραμματίζει κινητοποίηση για να επιδώσει ψήφισμα στην ηγεσία, επαναλαμβάνοντας ακόμα μία φορά την ανάγκη στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Στη φετινή χρονιά  ήταν  εμφανής η έλλειψη προσωπικού στην Ήπειρο παρά το ότι στην περιοχή  οι συνέπειες των 285 δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν ήταν οι μικρότερες δυνατές.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, Βασίλης Βράστος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  «αυτό οφείλεται στο φιλότιμο των εργαζομένων», επισημαίνοντας πως ο αντιπυρικός σχεδιασμός δεν εφαρμόστηκε,  αφού ξέσπασαν παράλληλα τα μεγάλα μέτωπα  πυρκαγιών στην υπόλοιπη Ελλάδα, γεγονός που ανάγκασε σε μετακινήσεις των πυροσβεστών της Ηπείρου.

Επιολέον οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι  ζητούν από την Πολιτεία να συμμετέχουν και οι μάχιμοι πυροσβέστες στον εκάστοτε σχεδιασμό, αλλά και να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν τις υπερωρίες.

Αναφερόμενος ο Βασίλης Βράστος στο θέμα αυτό είπε: Έχουμε χορτάσει παλαμάκια, αλλά δεν μας είπε κανείς πως θα πληρωθούμε τις ώρες υπερεργασίας, όπως πληρώνεται κάθε δημόσιος υπάλληλος. Εμείς πληρωνόμαστε με ρεπό τον χειμώνα”.