Επέλαση της κακοκαιρίας στην Ήπειρο-Έχουν φουσκώσει Αχέρων και Καλαμάς (video)

Η κακοκαιρία που σαρώνει από νωρίς αρκετές περιοχές της χώρας, ήδη προκαλεί τα πρώτα προβλήματα. Οι ισχυρές καταιγίδες που σημειώνονται από τα ξημερώματα σε όλη την Ήπειρο, στην Πελοπόννησο αλλά και στην κεντρική Ελλάδα, οδηγούν στο φούσκωμα ποταμών και χειμάρρων.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, οι ποταμοί Καλαμάς και Αχέροντας βρίσκονται στα όρια της υπερχείλισης.

Στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στον Αχέροντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως στη Γλυκή και την Αμμουδιά. Στην Αμμουδιά, άλλωστε, σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το 3ο έως το 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καναλλακίου- Καστρίου (κόμβος Καναλλακίου έως γέφυρα Καστρίου) και εκτροπή της κυκλοφορίας και διεξαγωγή αυτής μέσω παρακαμπτηρίων οδών, μέχρι τη λήξη των καιρικών φαινομένων.

Ακόμα, έκλεισε νωρίτερα ο κόμβος Τερόβου της Ιόνιας Οδού λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Στην είσοδο και έξοδο έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία, ωστόσο κανονικά κινούνται τα οχήματα στην Ιόνια καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά της Ηπείρου, σε περιοχές με υψόμετρο 1.000 μέτρων και άνω.

Τα υψηλότερα επίπεδα βροχής έχουν καταγραφεί στην Ήπειρο: