Παραμένει και συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του το Στρατοδικείο Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να ανακαλέσει την  κατάργηση του Στρατοδικείου Ιωαννίνων αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης και τονίζει ότι επιτέλους η περιπέτεια παίρνει τέλος με μία ορθή απόφαση της πολιτείας.Αναλυτικά αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό, στις 17 Μαΐου 2019 η τότε Κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση του Στρατοδικείου, Ναυτοδικείου και Αεροδικείου Ιωαννίνων με ημερομηνία ισχύος της κατάργησης την 23η Αυγούστου του 2019.  Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις δεδομένου ότι το Στρατοδικείο Ιωαννίνων υφίσταται προπολεμικά στην πόλη μας και καλύπτει πραγματικές ανάγκες πολιτών και στρατιωτικών, υποθέσεις των οποίων εκκρεμούν ή πρόκειται να εξετασθούν μελλοντικά ενώπιόν του.

»Με δηλώσεις μου στις 30/5/2019 χαρακτήρισα αυτή την κατάργηση ως απόδειξη της αδιαφορίας και της παραγνώρισης που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας των Ιωαννίνων και δεσμεύθηκα πως θα συνεργαζόμουν με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων προκειμένου να ανακληθεί εκείνη η απαράδεκτη πρωτοβουλία.

»Πράγματι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ διά του αρμοδίου Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ.Νικ.Παναγιωτόπουλου αρχικά ανέβαλε για 12 μήνες την λήψη απόφασης για την κατάργηση του Στρατοδικείου, ώστε να έχει όλο το διαθέσιμο χρόνο για να επανεξετάσει πλήρως το θέμα.  Τελικά, εντελώς πρόσφατα, με το Π.Δ. 15/2020 της 7/2/2020 που υπογράφει εν νέου ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικ. Παναγιωτόπουλος αποφασίζεται οριστικά η μη κατάργηση του Στρατοδικείου Ιωαννίνων και η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.  Πρόκειται για μία ορθή απόφαση της Πολιτείας που λαμβάνει υπόψη το γεγονός, όπως σωστά έχει επισημανθεί και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, ότι άδικα θα εταλαιπωρείτο τόσος κόσμος (διάδικοι) που έπρεπε να δικαστούν όχι πλέον στα Γιάννενα, αλλά στην Λάρισα, στην Θεσσαλονίκη ακόμη και στον Πειραιά!»