Όταν η μουσική στέλνει τα δικά της μηνύματα

Στέλνοντας μέσα από τους στίχους και τη μουσική μήνυμα κατά του εκφοβισμού, του φόβου και της μοναξιάς, στο τραγούδι με τίτλο «Όλοι μαζί πιο δυνατοί», η μαθήτρια της Β’ τάξης του 4ου ΓΕΛ Ιωαννίνων Μαρία Κοντού, μαζί με την βοήθεια του συμμαθητή της Χρήστου Βαλερά, κατάφεραν να εκπροσωπήσουν επάξια το σχολείο και την πόλη στον μαθητικό διαγωνισμό «Κάν’ το να ακουστεί 2021», με θέμα «Από το εγώ στο εμείς».

Μάλιστα, απέσπασαν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία «Λύκεια στο τραγούδι», μαζί με δυο σχολεία από την Κύπρο, σε σύνολο 87 συνολικά σχολείων από τις δυο χώρες. Ο διαγωνισμός «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2021» παρουσιάζει δημιουργίες μαθητικών ραδιοφωνικών και μουσικών ομάδων.

Μετά την ανακοίνωση των νικητών, με αλφαβητική σειρά προς το παρόν και όχι με τη σειρά κατάταξης, η οποία θα κριθεί από την ψηφοφορία των ακροατών, η αυλή του 4ου Λυκείου έγινε το «σκηνικό» για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ, το οποίο θα προβληθεί στην τελετή βράβευσης, που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Με τη σημαντική διάκριση στις «αποσκευές» τους, αλλά και τους συμμαθητές, τη διεύθυνση του σχολείου και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κ.κ. Μάντζιου και Καλάκου στο πλευρό τους, η Μαρία Κοντού και ο Χρήστος Βαλεράς ετοιμάζονται για τη συνέχεια του διαγωνισμού.

Η ιδέα της συμμετοχής ξεκίνησε από την παρότρυνση της καθηγήτριας κ. Μάντζιου, η οποία ενημέρωσε τα παιδιά για τον διαγωνισμό. Έτσι η μαθήτρια, που αγαπά τη μουσική και ασχολείται με αυτή από μικρή, πήρε την απόφαση να γράψει τους στίχους και τη μουσική «αρχικά για πλάκα», όπως ανέφερε, ζητώντας τη βοήθεια του Χρήστου. Τα δυο παιδιά μίλησαν για την εμπειρία τους, την οποία θα θυμούνται ως «μια γλυκιά ανάμνηση από τη μαθητική ζωή», αλλά και τη σημαντική διάκριση την οποία, όπως ανέφεραν, δεν περίμεναν.

«Είχαμε την τύχη, μέσα από τη Μαρία, το σχολείο να πάρει την πανελλαδική πρωτιά. Ανακαλύψαμε ότι είναι ένα ταλέντο και μακάρι να αναδειχθεί και περαιτέρω», ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Αλέξης Χρηστάκης, σημειώνοντας ότι οι μαθητικοί διαγωνισμοί δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αναδείξουν τις ικανότητες, τις δεξιότητες και το ταλέντο τους.

Το τραγούδι των παιδιών βρίσκεται στην σελίδα European School Radio στον σύνδεσμο http://vote.europeanschoolradio.eu/contest2021/listeners/Song-likes-new.php και μπορεί όποιος επιθυμεί να το ψηφίσει, προκειμένου να ανέβει στην «κορυφή».

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών