Καμπανάκι για τη λειτουργία του «Πολυδύναμου» του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» κρούει ο Διευθυντής του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου

Καμπανάκι για τη λειτουργία του «Πολυδύναμου» του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» κρούει ο Διευθυντής του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου, σύμφωνα με το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Αγώνα του ΓΝ «Χατζηκώστα» (ΠΑΜΕ).

Η Επιτροπή Αγώνα ενόψει των σωματειακών εκλογών, καταγγέλλει τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων θεωρώντας πως το σωματείο με ευθύνη του «έβγαλε» το νοσοκομείο από την επικαιρότητα της πόλης και άφησε την διοίκηση να «αλωνίζει» προβάλλοντας μια ειδυλλιακή αλλά ψεύτικη εικόνα για το «Χατζηκώστα».

Δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες από την τελευταία παρέμβαση του ΠΑΜΕ για την χωρίς ουσιαστικούς όρους εκκίνηση της λειτουργίας του Πολυδύναμου και δυστυχώς φαίνεται ήδη η «γύμνια» του όλου εγχειρήματος, σημειώνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.

Με έγγραφο του ο Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα στις 9-01-2020, ζητά την άμεση στελέχωση του Ψυχιατρικού Τομέα σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και την χρηματοδότηση της νέας δομής, διότι σε αντίθετη περίπτωση «θα αναγκαστούμε καταρχήν να προβούμε σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Σταθμού Υποδοχής Εξαρτημένων» ζητώντας το αυτονόητο δηλ. «όρους πλήρους υποστήριξης και σεβασμού του έργου της επιστημονικής ομάδας και ασφάλειας των ασθενών μας».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο «Χατζηκώστα» είχαν προειδοποιήσει (εδώ η ανακοίνωση), κόντρα στα πανηγύρια και τις μεγαλοστομίες της Διοίκησης και του Υπουργείου, ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση δεν είχαν διασφαλίσει ασφαλείς όρους λειτουργίας.

«Αποδεικνύονται σωστοί οι φόβοι μας ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει η δομή αυτή και άλλες με ΣΔΙΤ. Είναι άλλωστε κατοχυρωμένη η δυνατότητα των διοικήσεων δημόσιων νοσοκομείων, να υλοποιούν έργα και υπηρεσίες με ΣΔΙΤ, με βάση τον νόμο 4413/2016 που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ΣΔΙΤ στα δημόσια νοσοκομεία είναι στην προγραμματική αντίληψη και της ΝΔ και ο μοχλός ιδιωτικοποίησης ευρύτατων υπηρεσιών των νοσοκομείων. Άλλωστε ο νέος διοικητής διαφημίζει διαρκώς δημόσια τις δράσεις ΣΔΙΤ που εφάρμοσε στο νοσοκομείο Φιλιατών όσο ήταν εκεί διοικητής» σημειώνει η ανακοίνωση.