Συναντήσεις Ν. Δένδια για προσφυγικό- προστασία ευρωπαϊκών συνόρων

Συνάντηση με τους πρέσβεις της Ρωσίας, της Κίνας και τον επιτετραμμένο του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Λίγο μετά τις 14:15, ο κύριος Δένδιας υποδέχθηκε θερμά τον υπουργό Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Σε κοινές δηλώσεις τους οι δυο υπουργοί έκαναν λόγο για απαράδεκτη εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου και των προσφύγων- μεταναστών προς την Ευρώπη. Υπενθύμισαν δε ότι η ΕΕ τηρεί την συμφωνία με την Τουρκία και έχει δώσει γενναιόδωρη στήριξη 6 εκατ. ευρώ, ποσό που ουσιαστικά δεν έχει απορροφηθεί.

Ειδικότερα ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για προσφορά της χώρας του προς την Ελλάδα με προσωπικό μέσω της Frontex, καθώς επίσης και την οικονομική στήριξη με ένα εκατ. ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σε υλικοτεχνική στήριξη και προσωπικό. Τέλος δήλωσε την έμπρακτη ετοιμότητα της Βιέννης για άμεση έμπρακτη στήριξη της Αθήνας.

Το στίγμα της επίσκεψής του στην Αθήνα έδωσε ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από τη Βιέννη. «Η Ελλάδα παρέχει μία σημαντική συμβολή στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εκ τούτου η επίσκεψη μου είναι και ένα μήνυμα υποστήριξης» ανέφερε.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την προστασία των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων από τις ελληνικές αρχές.

Σχετική είδηση:Αυστηρό μήνυμα ΥΠΕΞ:«Η Τουρκία δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν»

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ