Ρωσική «απειλή» στην Ελλάδα: Μην εκπαιδεύετε τους ισραηλινούς στα S-300 γιατί αλλιώς….

Αν η Αθήνα δώσει στο Ισραήλ πληροφορίες σχετικά με τους S-300 και επιτρέψει στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να ασκείται με τα ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα θα έχει πρόβλημα, έγραψε η ρωσική ιστοσελίδα Avia.pro και αναμετέδωσε το militaire.gr.

Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ, έκαναν ασκήσεις εναντίον συστημάτων S-300, «στη Μεσόγειο». Η Ελλάδα «φωτογραφίζεται».

Το Avia.pro δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το πόσο επιτυχημένες ήταν οι ασκήσεις των ισραηλινών αεροσκαφών κατά «των στόχων στην Ελλάδα», αλλά θεωρεί αυτές οι «ασκήσεις είναι επικίνδυνες για την Αθήνα».

«Η Ρωσία έχει αρκετούς τρόπους για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, η οικονομία της οποίας είναι ασταθής.

»Σήμερα η Ελλάδα έχει ένα νέο πρόβλημα – τα τουρκικά S-400, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί από τη Ρωσία, αλλά η Μόσχα θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα», γράφει η ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα προφανώς αγνοεί ότι η Ελλάδα, ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν εξαρτάται πουθενά από τη Ρωσία.

Αντιθέτως, η Ρωσία είναι εκείνη που έχει υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε πόσες φορές η χώρα μας «προστάτεψε» τη Ρωσία στην ΕΕ.

Η Ρωσία «ανταπέδωσε» συντασσόμενη εν όπλοις με την Τουρκία και υπονομεύοντας πολλές φορές το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ ασκεί επιθετική πολιτική για να καταλάβει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την αμύθητη ακίνητη περιουσία του.

Στην επιθετικότητα και ύπουλη διαχρονική εχθρότητα της Ρωσίας, η Ελλάδα όχι μόνο δεν πτοείται αλλά και χαμογελά αδιάφορα.

Δεν είναι η Ελλάδα που έχει ανάγκη τη Ρωσία. Η Ρωσία έχει ανάγκη την Ελλάδα.

Και δεν είναι ζήτημα μεγέθους πληθυσμιακού, αλλά μεγέθους πολιτισμικού.

Η Ελλάδα είναι η μήτρα του δυτικού πολιτισμού, που καθορίζει τη Δύση και της ελληνορθοδοξίας που καθορίζει την Ανατολή.

Όσο για την οικονομία, η Ρωσία με μικρότερο ΑΕΠ από την Ιταλία ας ψάξει αλλού να το παίξει οικονομική υπερδύναμη.

Είδαμε και όταν πήγε και τους ζήτησε χρήματα το 2015 ο Τσίπρας και απάντησαν, «εμείς δανείζουμε μόνο σε ρούβλια, πηγαίνετε στους δικούς σας (δυτικούς) για βοήθεια».